Kylmä joulukakkukohokas ja suklaakastike

Soufflé di Natale freddo con salsa al cioccolato

Grazie Flavio Giacoletto! 
400 g Panettone tai Pandoro-kakkua
2 dl Moscato di Pantelleria – Marsala tai muuta makeaa jälkiruokaviiniä
3 munankeltuaista
100 g sokeria
10 g liivatelehtiä
3 dl kuohukermaa
2 munanvalkuaista
2 dl kermaa
100 g tummaa suklaata
5 g kardemummaa
vadelmia tai omenalastuja
Leikkaa panettone suurehkoiksi kuutioiksi,
kostuta viinillä ja murentele käsin kulhossa.
Laita liivate kylmään veteen pehmenemään, purista kuivaksi ja sulata kattilassa veden kanssa (5 rkl).
Vaahdota valkuaiset (puhdas vispilä) kovaksi vaahdoksi.
Vaahdota erikseen myös kerma.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää haalea liivate ja yhdistä panettonemuruihin.
Lisää vaahdot (valkuaiset ja kerma) varovasti muihin aineksiin.
Vuoraa 6 lasia tai kohokasvuokaa leivinpaperilla niin, että paperi on 6-7 cm astiaa korkeampi.
Täytä lasit 3-4 cm yli reunojen.
Laita pakastimeen kovettumaan.
Kiehauta kerma kattilassa, ota pois liedestä.
Lisää suklaa anna sulaa, sekoittaa ja mausta kardemummalla.
Poista paperireunat, tarjoile kastikkeen kanssa ja koristele vadelmilla tai omenalastuilla ja hunajalla.

Reseptin tuotteet:

This entry was posted in . Bookmark the permalink.