Panforte tulee muinaisesta sienalaisesta jälkiruoasta nimeltä “panmelato”. Alkuperäinen resepti koristeltiin, kun “speziali”, muinaiset apteekkarit, lisäsivät arvokkaita idän mausteita. Sitten vuonna 1879 apteekki Galgano Parenti, yhden panforten tärkeimmistä tuottajista, joka myöhemmin liittyi Saporin perheeseen, loi uuden version panfortesta ja omisti sen Savoian kuningatar Margheritalle vieraillessaan Sienassa August Palioa varten.
Nykyään, kuten silloinkin, kokonaiset makeat mantelit, appelsiinin kuoret ja sokeroidut hedelmät muodostavat ainutlaatuisen taikinan, joka kaulitaan edelleen käsin.
Panforte Margherita on erinomainen joko yksinään tai yhdessä passito-viinien, kuten Moscadello di Montalcinon, kanssa, joka kuivattujen hedelmien ja sokeroitujen sitrushedelmien, hunajan ja kuivattujen kukkien tuoksun sekä harmonisen maun sopii täydellisesti klassisen Margherita Panforten kanssa.
Ainesosat: sokeroitu appelsiininkuori, sitruuna ja meloni 35 % (glukoosi-fruktoosisiirappi, appelsiinin kuori 10 %, sokeri, setri 4,5 %, meloni 3,5 %, happamuudensäätöaine: sitruunahappo), sokeri, vehnäjauho, manteli 14 %, tomusokeri 10 % ( sokeri, maissitärkkelys), glukoosi-fruktoosisiirappi, tärkkelysvohvelit 0,5% (perunatärkkelys, vesi), mausteseos 0,01%. Saattaa sisältää soijaa ja muita pähkinöitä.
126g pussi sisältää 7 yksittäistä annosta
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.