Teille, ketkä haluatte tehdä kaiken alusta saakka itse, annamme Italian Herkkujen reseptin jauhelihakastikkeen tekoon.
Jauhelihakastikkeen ohje:
~Porkkana/selleri/sipuliseos
~300grammaa naudan jauhelihaa
~3 suurta salsicca-tuoremakkaraa (tai 300grammaa porsaan jauhelihaa sekä hyppysellinen
~suolaa ja mustapippuria)
~1 lasi punaviiniä
~1 tuubi tomaattipyreetä
~1 teelusikallinen suolaa
Valmistus:
Lisää pannulle oliiviöljyä sekä porkkana/selleri/sipuliseos. Anna kuullottua hetken.
Lisää jauheliha ja tuoremakkarat (tai porsaan jauheliha sekä suola/pippuri).
Kun liha on ruskistunut, lisää punaviini ja anna kiehua muutaman minuutin ajan.
Lisää vettä niin, että jauheliha peittyy kokonaan.
Lisää 1 tuubi tomaattipyreetä ja teelusikallinen suolaa. On tärkeää antaa kastikkeen tekeytyä alhaisessa lämpötilassa ainakin kahden tunnin ajan tai ainakin kunnes kastikeen koostumus on tiivis.
Pitkä keittoaika sallii makujen sekoittumisen keskenään tuoden kaikkien ainesten maun esille valmiissa kastikkeessa.