SVENSKA
Lasagne on Emilia-Romagnan maakunnalle hyvin tyypillinen ruokalaji. Lasagnesta on olemassa eri variaatioita, riippuen hieman missä maailmankolkassa sitä valmistetaan. Me tutustutamme teidät tyypillisimpään tapaan valmistaa lasagnea: jauheliha- ja valkokastikkeella.
Ainekset 4 henkilölle
– 300-400g (mieluiten vihreitä) lasagnelevyjä, joiden valmistuksessa on käytetty kananmunaa
– 400g jauhelihakastiketta
– 500ml valkokastiketta
– parmiggiano
Yleensä lasagnelevypakkauksen kyljessä olevassa reseptissä lukee, ettei ole tarpeen keittää levyjä ennen uuniin laittamista. Henkilökohtaisen kokemuksemme perusteella suosittelemme kuitenkin lasagnelevyjen käyttämistä kiehuvassa vedessä n. 5 minuutin ajan ennen uunivuokaan laittamista. Näin lopputuloksesta tulee pehmeämpi ja lasagnen kuiva koostumus vältetään.
Kun olet kiehauttanut lasagnelevyt kattilassa, ota esiin uunivuoka. Peitä pohja jauhelihakastikkeella, valkokastikkeella sekä muutamalla hyppysellisellä raastettua parmigianoa. Levitä pohjalle tasaisesti yksi kerros lasagnelevyjä. Toista 4-5 kerroksen verran (jauhelihakastike, valkokastike, parmigiano, lasagnelevyt). Kerrokset riippuvat ainesten määrästä ja siitä, kuinka monta kerrosta halutaan valmistaa).
Viimeiseen, eli päällikerrokseen tulee laittaa jauhelihakastiketta, valkokastiketta ja reippaammanlaisesti parmigianoa.
Lasagnen paistoaika on noin 20 minuuttia 200 asteessa. Tarkkaile lasagnea uunissa, paistoajan näet myös siitä, kun ylimpään kerrokseen alkaa muodostua rapea kuori. Silloin on aika ottaa lasagne pois uunista.
Jaa kypsä lasagne veistä käyttäen sopivan kokoisiin annoksiin, ja anna jäähtyä 5-10 minuuttia ennen annosten laittamista lautasille.
Näin siis valmistetaan Italian Herkkujen kotona lasagne-ateria! Buon appetito!