SVENSKA
Piadina on tyypillinen Romagnan alueen tuote, joka on suosittu niin arkena kuin juhlapäivinäkin.
Piadinat ovat pehmeitä, litteitä leipiä, joita voidaan täyttää monin eri tavoin. Ne voivat olla makeita tai suolaisia – esimerkiksi täytteeksi sopii pehmeää juustoa, kinkkua tai tomaattia, mozzarellaa ja rucolaa. Jos taas haluat tehdä makean piadan, sopii täytteeksi Nutella. Aitojen piadinojen valmistuksessa käytetään sian rasvaa, joka kannattaa ottaa huomioon, jos on ruoka-aine rajoituksia.
Tänä iltana pyödästä löytyi seuraavanlaisia piadinoja:
~ piadina mortadellalla ja Parmigiano Reggiano
~ piadina speckillä ja salaatilla
~ piadina tonnikalalla, majoneesilla, tuoreilla tomaateilla ja salaatilla
~ piadina ilmakuivatulla kinkulla, mozzarellalla ja rucolalla
Helppo, nopea ja erittäin maukas ateria joka on perheen pienempienkin mieleen!