Piadina liepä

piadina_leipä

Piadina on tyypillinen Romagnan alueen tuote, joka on suosittu niin arkena kuin juhlapäivinäkin.

Piadinat ovat pehmeitä, litteitä leipiä, joita voidaan täyttää monin eri tavoin. Ne voivat olla makeita tai suolaisia – esimerkiksi täytteeksi sopii pehmeää juustoa, kinkkua tai tomaattia, mozzarellaa ja rucolaa. Jos taas haluat tehdä makean piadan, sopii täytteeksi Nutella. Aitojen piadinojen valmistuksessa käytetään sian rasvaa, joka kannattaa ottaa huomioon, jos on ruoka-aine rajoituksia.

Piadina – resepti noin 10kpl

-1kg 00 vehnajauho
-400ml vettä
-25g suola
-8g levinjauho
(klassinen versio)
-170g silava
-30g oliiviöljy
(vegaani versio)
-190g oliiviöliy

-Sekoita keskenään jauhoja, leivinjauhe ja suola. Lisää vesi, silava ja öljy ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää tarvittaessa jauhoja niin että taikina irtoaa kulhon reunoista. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa. Anna taikinan levähtää kulhossa liinan alla puoli tuntia.

-Jaa taikina 4 osaan, pyöritä palloiksi ja kauli jauhotetulla alustalla ohuiksi letuiksi. Paista kuumalla, kuivalla paistinpannulla noin 2-5 minuuttia molemmin puolin.

-Täytä lämpöiset leivät juustolla rucololla ja kinkulla.

Tänä iltana pyödästä löytyi seuraavanlaisia piadinoja:

~ piadina mortadellalla ja Parmigiano Reggiano
~ piadina speckillä ja salaatilla
~ piadina tonnikalalla, majoneesilla, tuoreilla tomaateilla ja salaatilla
~ piadina ilmakuivatulla kinkulla, mozzarellalla ja rucolalla

Helppo, nopea ja erittäin maukas ateria joka on perheen pienempienkin mieleen!

Reseptin tuotteet:

This entry was posted in . Bookmark the permalink.