Tänään Italian Herkkujen lounaspöydässä syötiin strozzapreti-pastaa ja pasticciato-kastiketta (bolognese-kastike + kerma). Alla ohje, joka saa taatusti veden kielelle!
Neljälle
-400g strozzapreti-pastaa
-300g jauhelihakastike
-125ml kerma
-100gr kinku
– parmigiano qb.
Lisää strozzapreti-pasta kiehuvaan veteen. Lisää suola oman maun mukaan. Anna kiehua n.10-13 minuuttia. Strozzapreti-pastan kiehuessa, ota paistinpannu ja lämmitä siinä kastike miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon puolet kermasta ja sekoita. Tehdäksesi kastikkeesta vielä maukkaampi, lisää joukkoon 100grammaa kinkku suikaleina / paloina sekä raasta joukkoon Parmiggiano Reggiano –juustoa.
Kun strozzapreti-pasta on kypsää (saavat jäädä hieman kovemmiksi, “al dente”, kuin tavallinen pasta) kaada vesi pois ja lisää paistinpannulle kastikkeen joukkoon hetki sekoittaen.
Ei muuta kuin Buon Appetito!
Reseptin tuotteet:
lihakastikkeet
lihakastikkeet
Parmigiano Reggiano
kasviskastikkeet