SV:Castagnole

SVENSKA
Castagnolet ovat karnevaaliherkku jota esiintyy Italian joka kolkassa karnevaalien aikaan.
Tärkeimmät ainesosat ovat kananmunat, sokeri, jauhot ja voi. Niistä valmistetaan pieniä palloja jotka keitetään kiehuvassa öljyssä. Päälle ripotellaan tomusokeria ja joissain tapauksissa alchermesta (likööri) tai hunajaa. Castagnoleista esiintyy kahta varianttia: ilman täytettä ja vaniljakreemitäytteellä / kermala tai suklaatäytteellä. Yksi variantti on myös uunissa valmistetut castagnolet.Tässä Italian Herkkujen resepti castagnolien valmistukseen 🙂

Ainekset
– 200 grammaa jauhoja
– 50 grammaa sokeria
– ½ raastettu sitruunankuori
– 40 grammaa voita
– 2 kananmunaa
– hyppysellinen suolaa
– 1 pss lievito vanigliato (tai 8 grammaa leivinjauhetta ja 1 tl vaniljasokeria)
– 1 lusikallinen anislikööriä (halutessa)
– auringonkukkaöljyä niin, että castagnolet kelluvat kattilassa

Valmistusohje
Laita jauhot kulhoon, kananmunat, sokeri, voi, lievito vanigliato, suola, raastettu sitruunankuori ja likööri. Sekoita keskenään kunnes seoksesta tulee tasainen. Työstä taikinaa käsin kunnes siitä tulee pehmeä, tasaista ja kiinteää.
Anna kohota muutama minuutti. Ota taikinasta pitkiä suoria muutaman senttimetrin paksuisia pätkiä ja leikkaa ne paloiksi. Pyöritä palloiksi ja keitä auringonkukkaöljyssä muutama castagnole kerrallaan, kääntäen välillä pannulla kunnes ne ovat turvonneita ja kullanruskeita ja kunnes castagnolet tulevat pinnalle.
Kun castagnolet ovat valmiita, anna niiden kuivua talouspaperin päällä, ripottele päälle tomusokeria ja ei muuta kuin Buon Carnevale!
Questo elemento è stato inserito in . Aggiungilo ai segnalibri.