SV: Fiocchetti, chiacchere, frappe

SVENSKA

Fiocchetti, chiacchere, frappe

Chiacchiere on tyypillinen italialainen herkku, jolla on myös monta muuta paikallisesti vaihtuvaa nimeä. Chiacchieret ovat karnevaaliherkku, jota esiintyy vain karnevaaliaikaan.
Chiacchieret voivat olla joko kapeita suikaleita, jotka on väännetty solmun muotoisiksi (tästä syystä joillain alueilla niitä kutsutaankin fiocchetteiksi) tai ne voidaan toki valmistaa minkä muotoisiksi tahansa. Me Italian Herkuissa kutsumme näitä herkkuja kuitenkin fiocchetteiksi. 🙂
Tässä Italian Herkkujen Nonnan resepti fiocchettien valmistamiseen: (muistutamme että tämäkin resepti voi vaihdella tekijän mukaan. Tässä, kuten muissakin resepteissä, kerromme kuinka meillä on tapana tehdä.)Ainekset
– 2 kananmunaa
– 200grammaa jauhoja
– 25 grammaa voita
– 25 grammaa sokeria
– 1/2 pss lievito vanigliato (tai 6 grammaa leivinjauhetta 1 ja 1 tl vaniljasokeria)
– hyppysellinen suolaa- auringonkukkaöljyä niin, että castagnolet kelluvat kattilassa
– tomusokeria

Sekoita ainekset keskenään ja työstä taikinaa kunnes se on tasaista ja venyvää. Muodosta taikinasta pallo, peitä se pyyhkeellä ja jätä tekeytymään 30 minuutiksi.

Työstä taikinaa vielä lopuksi muutama minuutti, jonka jälkeen kauli taikina ohueksi levyksi. Leikkaa taikinasta ohuita, n.8cm levyitä suikaleita. Leikkaa suikaleet suorakaiteen muotoisiksi ja tee kaksi viiltoa pituussuunnassa suorakaiteen keskelle.
Friteeraa fiocchettit, muutama kerrallaan runsaassa öljyssä, nosta fiocchettit ylös reikäkauhalla kun ne ovat saaneet hieman väriä ja laske ne (talous)paperin päälle. Fiocchettien jäähdyttyä ripottele päälle tomusokeria.
Questo elemento è stato inserito in . Aggiungilo ai segnalibri.