Chiacchiere on tyypillinen italialainen herkku, jolla on myös monta muuta paikallisesti vaihtuvaa nimeä. Chiacchieret ovat karnevaaliherkku, jota esiintyy vain karnevaaliaikaan.
Chiacchieret voivat olla joko kapeita suikaleita, jotka on väännetty solmun muotoisiksi (tästä syystä joillain alueilla niitä kutsutaankin fiocchetteiksi) tai ne voidaan toki valmistaa minkä muotoisiksi tahansa. Me Italian Herkuissa kutsumme näitä herkkuja kuitenkin fiocchetteiksi. 🙂
Tässä Flavio Giacoletti resepti fiocchettien valmistamiseen
Ainekset
Bugie di carnevale
Friteeratut karnevaalikeksit – Uppopaistetut solmut
400 g vehnäjauhoa
30 g sokeria
40 g voita
3 kpl kananmunaa
1 sitruunan tai appelsiinin tai limen kuori raastettuna
0,5 dl grappaa
tm maito tai vettä tai valkoviini
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
öljyä paistamiseen
tomusokeria
Sekoita ainekset keskenään.
Jos tulos on kuiva, lisää vettä tai valkoviiniä tarpeen mukaan.
Muotoile seoksesta pallo.
Kauli taikina ohueksi levyiksi (pastakone on tässä oiva apu) ja leikkaa levystä sahalaitaisella taikinapyörällä suikaleita ja tee niihin solmut.
Kuumenna öljy ja paista bugiet kullanvärisiksi.
Kuivaa talouspaperilla ja ripottele päälle sihdin avulla tomusokeria.
Sivustomme käyttää evästeitä. Hyväksymällä tämän voimme taata parhaan käyttökokemuksen verkkosivuillamme. Lue lisää.
Valitse evästeet Osa evästeistä vaaditaan verkkosivuston toimintaan ja osa mahdollistaa erinäisten lisäominaisuuksien käytön. Voit alla olevasta listasta määrittää, mitä vaihtoehtoisia evästeitä on lupa käyttää. Rastita ne kohdat, jotka sallit. Voit lukea lisätietoja evästekäytännöistämme täältä.
Huom! Jos olet aiemmin sallinnut vain tietyt evästeet, näkyvät ne automaattisesti rastitettuina. Voit poistaa hyväksynnän poistamalla rastin ja tallentamalla asetukset uudelleen.