Fiocchetti, chiacchere, frappe
Bugie di carnevale
Friteeratut karnevaalikeksit – Uppopaistetut solmut
400 g vehnäjauhoa
30 g sokeria
40 g voita
3 kpl kananmunaa
1 sitruunan tai appelsiinin tai limen kuori raastettuna
0,5 dl grappaa
tm maito tai vettä tai valkoviini
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
öljyä paistamiseen
tomusokeria
Sekoita ainekset keskenään.
Jos tulos on kuiva, lisää vettä tai valkoviiniä tarpeen mukaan.
Muotoile seoksesta pallo.
Kauli taikina ohueksi levyiksi (pastakone on tässä oiva apu) ja leikkaa levystä sahalaitaisella taikinapyörällä suikaleita ja tee niihin solmut.
Kuumenna öljy ja paista bugiet kullanvärisiksi.
Kuivaa talouspaperilla ja ripottele päälle sihdin avulla tomusokeria.