Fiocchetti, chiacchere, frappe, bugie

frappe resepti

Fiocchetti, chiacchere, frappe

Chiacchiere on tyypillinen italialainen herkku, jolla on myös monta muuta paikallisesti vaihtuvaa nimeä. Chiacchieret ovat karnevaaliherkku, jota esiintyy vain karnevaaliaikaan.
Chiacchieret voivat olla joko kapeita suikaleita, jotka on väännetty solmun muotoisiksi (tästä syystä joillain alueilla niitä kutsutaankin fiocchetteiksi) tai ne voidaan toki valmistaa minkä muotoisiksi tahansa. Me Italian Herkuissa kutsumme näitä herkkuja kuitenkin fiocchetteiksi. 🙂
Tässä Flavio Giacoletti resepti fiocchettien valmistamiseen
Ainekset
Bugie di carnevale
Friteeratut karnevaalikeksit – Uppopaistetut solmut

400 g vehnäjauhoa
30 g sokeria
40 g voita
3 kpl kananmunaa
1 sitruunan tai appelsiinin tai limen kuori raastettuna
0,5 dl grappaa
tm maito tai vettä tai valkoviini
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
öljyä paistamiseen
tomusokeria

Sekoita ainekset keskenään.
Jos tulos on kuiva, lisää vettä tai valkoviiniä tarpeen mukaan.
Muotoile seoksesta pallo.
Kauli taikina ohueksi levyiksi (pastakone on tässä oiva apu) ja leikkaa levystä sahalaitaisella taikinapyörällä suikaleita ja tee niihin solmut.
Kuumenna öljy ja paista bugiet kullanvärisiksi.
Kuivaa talouspaperilla ja ripottele päälle sihdin avulla tomusokeria.

Reseptin tuotteet:

This entry was posted in . Bookmark the permalink.