Friarielli on siitä hauska, että alueesta riippuen sen nimi vaihtuu. Campaniassa friarielli, Roomassa broccoletti, Toscanassa rapini, Pugliassa cime di rapa. Suomeksi friariellia näkyy kutsuttavan nauriin naateiksi, mutta kyse ei taida kuitenkaan olla ihan samasta meillä kasvavasta naurislajikkeesta.
Tyypillisesti friariellit ovat osa napolilaista keittiötä, mutta niitä kyllä käytetään myös muualla Italiassa.
Friariellit paistetaan oliiviöljyssä kera valkosipulin, suolan ja ripauksen chiliä. 🌶 Napolilaisessa keittiössä friariellit usein yhdistetään salsicciojen kanssa.
Katukeittiöstä löytää usein täytettyjä leipiä joissa on salsicciaa ja friariellia.
Napolilaisista pizzerioista myös löytyy aina salsiccia, friarielli, grana ja mozzarella pizzaa.
Pugliassa taas cime di rapa yhdessä orecchiette-pastan kanssa on yksi tyypillisimmistä alueen ruuista.
Voit käyttää friariellit suoraan purkista sellaisenaan tai lämmittää ennen tarjoilemista.