Zampone valmistetaan sianlihasta, suolasta ja mausteista.
Valmis täyte laitetaan siansorkkaan sisälle. Tämä aterian juuret ovat XVI luvulla.
Lihakauppiaat teurastivat kaikki siat etteivät ne päätyisi vihollisille.
Lihat säilytettiin siansorkan nahkassa.
Modenan zamponea valmistetaan Modenassa, Mantovassa, Cremonassa ja tietyillä alueilla pohjois-Italiassa.
Cotechinossa on sama täyte ja samat gastronomiset käyttötavat, mutta eri muoto. Modenalaisittain zampone syödään perunamuusin, linssien tai vihannesten kera.
Perinteen mukaan linssien kera tarjoillaan 31.12.pääaterialla (cenone di San Silvestro), sillä linssit, muotonsa ansiosta, ennustavat raha-onnea tulevalle vuodelle.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.