Tyypillinen pääsiäisajan herkku joka ilmestyy italialaisiin pöytiin on COLOMBA!
Colomba pasquale tai colomba di Pasqua on perinteinen italialainen pääsiäisajan kakku. Vastaava kuin perinteiset joulun ajan kakut panettone ja pandoro.
Colomban taikina valmistetaan samaan tyylin kuin panettonen taikina, jonka valmistamiseen käytetään vehnäjauhoja, kananmunia, sokeria, hiivaa ja voita. Toisin kuin panettone, colomba sisältää sokeroituja hedelmän kuoria ilman rusinoita.
Taikina muovataan kyyhkyn muotoiseksi (kyyhky = colomba italiaksi), ja päälle lisätään sokerikuorrutus sekä manteleita ennen uuniin laittoa.
Jotkut valmistajat valmistavat erilaisia versioita colomba-kakusta, kuten esimerkiksi suklaakuorrutteella.
AINESOSAT
Vehnäjauhotyyppi ”0” – Sokeri – Tuoreet munat – Voi – Tuore pastöroitu täysmaito 4% – Luonnollinen hiiva (sisältää vehnää) – Tuore munanvalkuainen – Mantelit 2% – Hasselpähkinät – Emulgointiaineet: Rasvahappojen mono- ja diglyseridit – Armelliini – Fruktoosi – riisitärkkelys – suola – riisijauho – luonnolliset aromit.
Pussin ainesosat (3%): sokeri – vehnätärkkelys – maut.
Saattaa sisältää jälkiä soijasta.
INGREDIENSER
Vetemjöl typ ”0” – socker – färska ägg – smör – färsk pasteuriserad helmjölk 4% – naturlig jäst (innehåller vete) – färsk äggvita – mandlar 2% – hasselnötter – emulgeringsmedel: mono- och diglycerider av fettsyror – armellin – Fruktos – Risstärkelse – Salt – Rismjöl – Naturliga smaker.
Ingredienser i påse (3%): Socker – Vetestärkelse – Smaker.
Kan innehålla spår av soja.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.