Gnocchi di patate

gnicchi resepti

Perinteiset Gnocchit

Ainekset
1kg perunoita
1 kananmuna
300g jauhoja
suola

1. Gnocchien valmistus aloitetaan perunoista: pese perunat, mutta älä kuori. Laita perunat kattilaan kiehuvaan suolattuun veteen. Suosittelemme gnocchien tekoon käytettävän jauhoisia punaisia perunoita.
2. Kuori keitetyt perunat lämpiminä, muussaa ne ja laita ne jauhoitetulle pinnalle.
3. Lisää hyppysellinen suolaa, jauhot ja työstä kunnes taikina on jämäkkää mutta pehmeää. Lisää kananmuna ja jatka taikinan työstämistä kunnes taikina on sileää ja jämäkkää.
4. Jaa taikina moneksi pitkäksi pitkoksi, paksuudeltaan pitkot saavat olla n.2-3cm. Leikkaa pitkot pieniksi gnocchipalloiksi. Nosta palat jauhoitetulle pinnalle.
5. Vedä gnocchipalat “riga gnocchi” -keittiötyövälineen päällä kevyesti peukalolla painaen.
6. Jätä gnocchit lepäämäät 15 minuutiksi.
7. Valmiit gnocchit voi hyvin myös pakastaa ennen keittämistä, myöhempää käyttöä varten.
8. Keitä gnocchit kattilassa runsaassa, kiehuvassa vedessä (lisää suola) n.1-2 minuuttia. Ota gnocchit kattilasta heti niiden tullessa pintaan.

Tarjoile valitsemasi kastikkeen kanssa. Buon appetito!

Gnoccheja voi valmistaa erivärisiä, esimerkiksi lisäämällä lusikallisen tomaattikastiketta, keitettyä pinaattia tai mustekalan mustetta (lisää vain jos tarjoilet gnocchit kalakastikkeen kanssa).

Reseptin tuotteet:

This entry was posted in . Bookmark the permalink.