Pesto on italialainen kastike Ligurian alueelta, tarkemmin Genovasta. Basilika, oliiviöljy, juusto, pinjansiemenet ja valkosipuli ovat peston pääainesosia. Juustona käytetään yleensä parmesaania tai pecorinoa. Pesto syödään yleensä leivän tai pastan kanssa, joskaan sen käyttö ei ole rajoitettu näihin. Kaupallisessa pestossa käytetään usein cashew-pähkinöitä pinjansiementen tilalla, koska ne ovat halvempia ja niillä on samankaltainen rakenne.
Ainesosat: auringonkukkaöljy (32 %), basilika (30,4 %), perunat, glukoosisiirappi, cashewpähkinät, Grana Padano -juusto (5 %) (munaproteiineilla), Pecorino Romano-juusto (4 , 5 %), suola, extrat neitsytoliiviöljy (2%), pinjansiemeniä (1%), luonnolliset aromit, happamuudensäätöaine: maitohappo; valkosipuli.
Ingredienser: solrosolja (32 %), basilika (30,4 %), potatis, glukossirap, cashewnötter, Grana Padano-ost (5 %) (med äggproteiner), Pecorino Romano -ost (4,5 %), salt, extra virgin olivolja (2%), pinjenötter (1%), naturliga smakämnen, surhetsreglerande medel: mjölksyra; vitlök.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.