Täytetty panettone
1 panettone-kakku
½ l kerma
4 dl vaniljakastiketta
150 g tummaa suklaata (väh. 70 %) murskattuna
200 g Torrone (nougat)
Leikkaa panettone-kakun ”hattu” pois.
Pane sivuun ja kaiva kakkuun reilu onkalo veitsellä.
Säästä sisus ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
Vaahdota kerma ja sekoita kylmä vaniljakastike.
Lisää murskattu suklaa ja panettonen sisuskuutiot.
Sekoita, täytä panettone massalla ja nosta hattu päälle.
Siirrä täytetty panettone vadille ja ravista siivilällä sen päälle tomusokeria.
Tarjoa esimerkiksi kuuman suklaakastikkeen kera.
Voit antaa panettonelle lisämakua maustamalla täyte amaretto-liköörillä tai vastaavalla.
Vaniljakastike
½ l maitoa
150 g sokeria
5 kanamunan keltuaista
Vaniljatanko
50 g vehnäjauhoa
Vatkaa kulhossa keltuaiset ja sokeri.
Lisää jauhot ja sekoita varovaisesti niin että massa pysyy kuohkeana.
Kiehauta kattilassa maito ja halkaistu vaniljatanko.
Lisää kanamuna-sokeri-jauho -seos kerralla mutta älä sekoita vielä, vaan odota että maidon lämpötila nousee uudelleen kiehumispisteeseen.
Vasta silloin voit sekoittaa nopeasti.
Sitten kun kastike on paksua, kaada pois kattilasta kulhoon.
Peitä kelmulla pintaa myöten ja nosta jääkaappiin.
Reseptin tuotteet:
Joulutuotteet
6.50€
Suklaat
2.99€