Picadella Rosmarinosa

rosamriini focaccia

Picadella Rosmarinosa

Taikina

1kg manitoba-jauhoa (korkeasitkoinen kanadalainen vehnäjauho)
10 g suolaa
2 g kuivahiivaa
5 dl kylmää vettä

Päälle

1 dl oliiviöljyä
1 dl vettä
tuoretta rosmariinia
sormisuolaa
lisäksi pinnalle tryffeliöljyä
Sekoita taikinan ainekset keskenään vaivaamatta liikaa.
Peitä kelmulla ja anna kohota noin 18 tuntia.
Jauhota pöytä ja kääntele taikinaa reunoilta keskelle 2-3 kertaa.
Siirrä öljytylle metallipannulle (pyöreä, halkaisija noin 35-40cm ja korkeareunainen) ja anna kohota vielä noin 2 tuntia.
Sekoita sauvasekoittimella 1 dl öljyä ja 1 dl vettä emulsioksi.
Pistele taikinaan reikiä sormenpäillä ja kastele emulsiolla.
Ripottele päälle rosmariinia ja sormisuolaa.
Paista 220-asteisessa uunissa 10 minuuttia, laske lämpö 180 asteeseen ja paista vielä noin 20 minuuttia.
Picadella on valmis, kun reunasta nostamalla keskusta tuntuu jäykältä.
Ota pois uunista ja valele pinnalle tryffeliöljyä.

Reseptin tuotteet:

This entry was posted in . Bookmark the permalink.