Cacio e pepe

spaghetti cacio e pepe
Lounasideat hukassa? Tässä nopea, helppo ja maukas ohje; spaghettia, hyvää cacio-juustoa ja ripaus pippuria! Näin syntyy hyvä roomalainen ateria.
Tosi yksinkertainen resepti, ravintolan vakioruoka ennen muuta Rooman alueella!
Tarina kertoo, että spaghettia syötiin tällä reseptillä jo ennen kuin tomaattia oli edes saatavilla Euroopassa. Cacio on pecorino-juustoa, valmistettu lampaan maidosta.

Ainekset

4 annosta
1pkt(200 g) Cacio pecorinoa
2tl mustapippuria myllystä
400g Spaghetti
Samalla kun laitat pastaveden kattilaan, raastat pecorinojuuston valmiiksi. Keität spaghetit. Lasket pastan siivilään jättäen kattilan pohjalle kuitenkin hiukan pastankeittovettä. On toimittava ripeästi. Sekoitat juustoraasteen pastankeittoveteen. Runsaasti vasta jauhettua mustapippuria. “Kastikkeesta” pitää tulla kermamaista. Kaikki valmistuu muutamassa sekunnissa. Lisää spaghetit ja sekoita hyvin.
Buon appetito!

Reseptin tuotteet:

This entry was posted in . Bookmark the permalink.