Valle d’Aostan fondue

Buongiorno!
Tänään esittelemme teille Val d’Aostan klassisen reseptin! Kiitämme kokki Flaviota, joka jakoi tämän reseptin kanssamme
Valle d’Aostan fondue
Fonduta
400 g fontinajuustoa (tai racletteiuustoa tai muutasamantyyppista)
2,5 di maitoa
4 keltuaista maalaisleipää ja/tai keitettyä perunaa
1. Leikkaa juusto kuutioiksi (ei kuorta), laita kattilaan tai fondue-pataan ja lisãã maito. Anna liota 4-5 tuntia.
2. Laita kattila vesihauteeseen ja sulata maidossa oleva juusto koko ajan sekoittaen. Seoksen lämpötila ei saisi ylittää 70 asteetta.
3. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan ja sekoita hyvin. Fondutan massan pitãã olla samettista ja sopivasti paksua. Jos massa “leikkaa” eli heroittuu, voit koriata sen sauvasekoittimella.
4. Tarjoa fondutan kanssa paahdettua tai grillattua kuutioitua leipaa tai keitettyja perunoita – varhaisperunat sopivat erityisen hyvin. Kasta niitä juustoon haarukan nenässä.
Valle d’Aostassa fonduta syo dään vain leivän kanssa, ei sveitsilaisen fonduen tapaan esim. vihannesten kanssa. Juustokastike käy mainiosti myös vaikkapa gnocchien kastikkeeksi.
Valle d’Aostasta fonduta kulkeutui Piemonteen, jossa sitä tehdään suunnilleen samalla tavalla, mutta siellä sen sekaan saatetaan hoylätä hieman tuoretta tryffeliä. Distinto Personal Chef – Flavio Giacoletto

Reseptin tuotteet:

This entry was posted in . Bookmark the permalink.