Panforte tulee muinaisesta sienalaisesta jälkiruoasta nimeltä “panmelato”. Alkuperäinen resepti koristeltiin, kun “speziali”, muinaiset apteekkarit, lisäsivät arvokkaita idän mausteita. Sitten vuonna 1879 apteekki Galgano Parenti, yhden panforten tärkeimmistä tuottajista, joka myöhemmin liittyi Saporin perheeseen, loi uuden version panfortesta ja omisti sen Savoian kuningatar Margheritalle vieraillessaan Sienassa August Palioa varten.
Nykyään, kuten silloinkin, kokonaiset makeat mantelit, appelsiinin kuoret ja sokeroidut hedelmät muodostavat ainutlaatuisen taikinan, joka kaulitaan edelleen käsin.
Panforte Margherita on erinomainen joko yksinään tai yhdessä passito-viinien, kuten Moscadello di Montalcinon, kanssa, joka kuivattujen hedelmien ja sokeroitujen sitrushedelmien, hunajan ja kuivattujen kukkien tuoksun sekä harmonisen maun sopii täydellisesti klassisen Margherita Panforten kanssa.
Ainesosat: appelsiininkuori, meloni ja sokeroitu sitruuna 41% (appelsiininkuori, meloni ja setri, glukoosi-fruktoosisiirappi, sokeri, happamuudensäätöaine: sitruunahappo), vehnäjauho, sokeri, mantelit 13%, glukoosisiirappi-fruktoosi, 1,5% tomusokeri (sokeri, maissitärkkelys), tärkkelysvohvelit (perunatärkkelys, vesi), 0,3 % mausteseos. Saattaa sisältää soijaa ja muita pähkinöitä. Varastoi viileässä, kuivassa paikassa.
Ingredienser: apelsinskal, melon och kanderad citron 41% (apelsinskal, melon och cederträ, glukos-fruktossirap, socker, surhetsreglerande medel: citronsyra), vetemjöl, socker, mandel 13%, glukossirap-fruktos, 1,5% pulver , stärkelsevåfflor (potatisstärkelse, vatten), 0,3 % kryddblandning. Kan innehålla soja och andra nötter. Förvara på ett kallt, torrt ställe.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.