Pandoro on kotoisin Veronasta, ja se on rakenteeltaan pehmeämpi ja ilmavampi kuin panettone, Boschetti selittää.
Pandoro on muodoltaan korkea ja se paistetaan erityisessä vuuassa. Kun kakun leikkaa poikkisuunnassa viipaleiksi, paljastuu sen rakenteen tähtimäisyys. Kun siivuja kääntelee hiukan, leivonnaisesta saa aikaan näyttävän, joulukuusimaisen kakun.
Arkisemmissa tilaisuuksissa kakun voi tarjoilla sellaisenaan, pakkauksessa mukana olevalla tomusokerilla hunnutettuna. Kakusta leikataan siivuja pituussuunnassa.
Pandoron voi myös täyttää levittämällä kakkusiivujen väliin esimerkiksi mascarponea ja sulatettua suklaata tai esimeriksi Nutellaa. Kastikkeen voi myös tarjota erillisessä kulhossa ja dipata kakkusiivuja siihen.
Pandoroa myydään myös täytteellisenä versiona, esimerkiksi tiramisu- ja Limocello-täytteillä.
Aniekset: Tyyppi “0” pehmeä vehnäjauho – Appelsiini vaniljakastike (sokeri, vesi, glukoosi-fruktoosisiirappi, munankeltuainen, voi, rasvaton maitojauhe, alkoholi, appelsiinimehu 1,5 % vastaa 0 , 3 % valmiista tuotteesta, sakeuttamisaineet: pektiini, säilöntäaineet: kaliumsorbaatti) – tuoreet munat – kasvirasvat (kaakaovoi, kookos, auringonkukka, saflori) – sokeri – tuore pastöroitu täysmaito – luonnollinen hiiva (sisältää vehnää) – fruktoosi – emulgointiaineet: rasvahappojen mono- ja diglyseridit – Suola – Mausteet.
Ainesosat pussissa (3,7%): Sokeri, vehnätärkkelys, aromit.
Saattaa sisältää jäämiä pähkinöistä ja soijasta.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.