Tortellinit ovat eräs pastalaji, jotka ovat renkaan muotoisia ja jotka ovat yleensä liha- tai juustomassalla täytettyjä. Se on tyypillinen bolognalainen pastalajike, joka tarjoillaan yleensä in brodo eli lihaliemellä.
Myytti kertoo, miten tortellinit saivat alkunsa Castelfranco Emiliassa, pienessä kylässä Modenan maakunnassa. Erään matkansa aikana Lucrezia Borgia meni yöpymään pieneen paikalliseen majataloon. Talon isäntä ei tämän kauneuden takia voinut vastustaa kiusausta katsella häntä huoneessaan avaimenreiän läpi. Valaistus huoneessa oli heikko, joten isäntä kykeni näkemään vain Lucrezian navan. Sen puhdas kauneus lumosi isännän ja sai hänet luomaan tortellinit sinä yönä. Toisen legendan mukaan tapahtumat menivät samoin, paitsi että kyse oli Venuksesta ja hänen navastaan.
Ainekset: durumvehnäjauho, sianliha, suola, sokeri, pippuri, maali, korianteri, muskottipähkinä, tuoreet munat 15,6%, jauhot, luonnonhiiva, auringonkukkaöljy, perunahiutaleet, aromit, maito, kinkku raaka kinkku, Grana Padano, rosmariiniuute.
Ingredienser: durumvete semolina, fläsk, salt, socker, peppar, spets, koriander, muskotnöt, färska ägg 15,6%, mjöl, naturlig jäst, solrosolja, potatisflingor, smakämnen, mjölk, skinka rå skinka, Grana Padano, rosmarinekstrakt.
Tarja Haapasaari (varmistettu kirjoittaja) –
Perinteistä poiketen en tehnyt lihaliemellä, vaan valkosipuli~tomaattikastikkeella ja hyvää oli 👍 Lautaset tyhjenivät hetkessä.