Lasagne on italialaislähtöinen uunissa paistettava pastaruoka. Sen valmistukseen käytetään yleensä muun muassa juustoa ja valkokastiketta pastalevyjen välissä kerroksittain. Esikeitetyt lasagnelevyt valmistetaan durumvehnäjauhosta ja vedestä, ja ne ovat ohuita ja suoria. Kastikkeen lisäksi täytteenä voi olla esimerkiksi lihaa, mereneläviä tai kasviksia.
Lasagne on syntynyt Pohjois-Italiassa Emilia-Romagnan maakunnassa luultavasti 1400-luvulla.
Napolissa on perinteenä syödä laskiaisena ennen paastoaikaa carnival-lasagnea, joka voi sisältää muun muassa lihapullia, makkaraa, ricottajuustoa, mozzarellaa ja kananmunaa.
Ainesosat: durumvehnä, mannasuurimot, tuoreita munia luokan (28,3%)
Ingredienser: durumvetemjöl, färska ägg av kategori A (28,3%)
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.