Torta al cioccolato bianco e cocco
Valkosuklaa-kookos kakku
Kakkupohja
3 kananmunaa
125 g sokeria
150 g vehnäjauhoja
voiteluun
voita
mantelijauhetta
täyte
200 g valkosuklaata
250 g ricotta-tuorejuustoa
1 dl maitotiivistettä
2,5 dl kermaa
50 g kookoshiutaleita
50 g mantelirouhetta
Kookos-sokeriliemi
1,5 dl vettä
1 rkl sokeria
1 rkl kookoshiutaleita
1 rkl kookoslikööriä
Kakkupohja
Puhdista irtopohjavuoka, leikkaa pohjalle ja reunoille leivinpaperia. Voitele voilla ja mantelijauheella.
Vatkaa munat ja sokeri hyvin vatkaimella, kunnes seos on kunnolla vaahtoutunut. Sekoita vehnäjauho vaahtoon nostelemalla. Kumoa seos alussa valmisteltuun vuokaan. Paista sokerikakku tasaisessa miedossa (180 asteessa) uuninlämmössä noin 15-20 minuuttia. Kypsyyden voit tarkistaa esimerkiksi hammastikulla: kun taikinaa ei enää tartu tikkuun on kakku valmista. Anna jäähtyä ritilällä. Irrota kakku vuoasta.
Puhdista irtopohjavuoka, leikkaa pohjalle ja reunoille uudet leivinpaperit. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan.
Täyte
Vatkaa kerma kovaksi ja pane jääkaappiin odottamaan. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Toisessa kulhossa sekoita tuorejuusto ja maitotiiviste. Lisää kookoshiutaleet ja mantelirouhe. Lisää viimeiseksi kermavaahto varovaisesti nostellen.
Kookos-sokeriliemi
Kiehauta vesi ja sokeri, ota pois liedeltä, lisää kookoshiutaleet ja likööri. Kostuta pohjalevy kevyesti sokeriliemellä ja pursota pohjalle noin puolet täytteestä. Pane päälle kostutettu kansilevy. Kostuta vielä hieman pintaa. Huom! Alempaa kerrosta kostutetaan vähemmän, jotta ylemmän
paino ei litistäisi sitä liikaa. Laittaa pala puhdasta leivinpaperia täytetyn kakun päälle ja paina kevyesti vaikka kattilalla, jotta kakusta tulee tasainen. Avaa vuoka varovasti ja siirrä kakku tarjoiluvadille.
Kaada loppu kuorrutus kakun keskelle ja levitä se pinnalle ja kakun reunoille.
Koristele kakku kookoshiutaleilla ja mantelirouheella.
Anna sen levähtää jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.
Reseptin tuotteet:
3.99€