Pasta alla carbonara on Italian Latiumin alueelle ja erityisesti Rooman kaupungille ominainen pastaruoka, jossa on guancialesta, pecorinosta ja kananmunista tehty kastike.
Guancialen sijaan käytetään usein pekonia tai pancettaa.
Ohje 4 hengen annokseen on tässä:
Valmistusaika: 30 minuuttia
– 1 rkl karkeaa suolaa
– noin 300 g spaghettia
– 150 g guanciale (sian poskilihaa)
– 200 g pecorinojuustoa
– 4 kananmunan keltuaista
– suolaa ja mustapippuria
– 1 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
1. Leikkaa siankylki pieniksi kuutioiksi.
2. Laita hyvin vähän öljyä pannulle ja paista guanciale
3. Keitä pasta juuri ja juuri kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
4. Vatkaa tarjoilukulhossa keskenään munat, suola ja pippuri sekä raastettu juusto.
5.Kaada spagetti kulhoon.
6.Kaada pastan päälle liha ja paistinrasva, Sekoita nopeasti kaikki keskenään, jotta kananmuna ei muutu munakkaaksi. Lisää vähän keitinvettä.
Ei saa tulla munakasta vaan kreemi, sirottele
mustapippuria pinnalle ja tarjoile.
Reseptin tuotteet:
Leikkeleet
11.50€
16.00€
Leikkeleet
10.90€
Pastat
2.70€