TULOSSA 16/03/23
Tyypillinen pääsiäisajan herkku joka ilmestyy italialaisiin pöytiin on COLOMBA!
Colomba pasquale tai colomba di Pasqua on perinteinen italialainen pääsiäisajan kakku. Vastaava kuin perinteiset joulun ajan kakut panettone ja pandoro.
Colomban taikina valmistetaan samaan tyylin kuin panettonen taikina, jonka valmistamiseen käytetään vehnäjauhoja, kananmunia, sokeria, hiivaa ja voita. Toisin kuin panettone, colomba sisältää sokeroituja hedelmän kuoria ilman rusinoita.
Taikina muovataan kyyhkyn muotoiseksi (kyyhky = colomba italiaksi), ja päälle lisätään sokerikuorrutus sekä manteleita ennen uuniin laittoa.
Jotkut valmistajat valmistavat erilaisia versioita colomba-kakusta, kuten esimerkiksi suklaakuorrutteella.
AINESOSAT
Tyyppi “0” vehnäjauho – Sokeri – Sokeroidut appelsiinikuoret (appelsiininkuori, glukoosi-fruktoosisiirappi, sokeri) – voi – tuore munankeltuainen – luonnollinen äitihiiva 6% (vehnäjauho, vesi) – tuore munanvalkuainen – mantelit 2% – hasselpähkinät 2% – käänteinen sokerisiirappi – emulgointiaineet: rasvahappojen mono- ja diglyseridit – tuore pastöroitu täysmaito – riisitärkkelys – suola – riisijauho – luonnolliset aromit.
Saattaa sisältää jälkiä soijasta.
INGREDIENSER
Typ “0” vetemjöl – socker – kanderad apelsinskal (apelsinskal, glukos-fruktossirap, socker) – smör – färsk äggula – naturlig moderjäst 6% (vetemjöl, vatten) – färsk äggvita – mandlar 2% – Hasselnötter 2% – Inverterad sockersirap – Emulgeringsmedel: Mono- och diglycerider av fettsyror – Färsk pastöriserad helmjölk – Risstärkelse – Salt – Rismjöl – Naturliga smaker.
Kan innehålla spår av soja.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.