Tyypillinen pääsiäisajan herkku joka ilmestyy italialaisiin pöytiin on COLOMBA!
Colomba pasquale tai colomba di Pasqua on perinteinen italialainen pääsiäisajan kakku. Vastaava kuin perinteiset joulun ajan kakut panettone ja pandoro.
Colomban taikina valmistetaan samaan tyylin kuin panettonen taikina, jonka valmistamiseen käytetään vehnäjauhoja, kananmunia, sokeria, hiivaa ja voita. Toisin kuin panettone, colomba sisältää sokeroituja hedelmän kuoria ilman rusinoita.
Taikina muovataan kyyhkyn muotoiseksi (kyyhky = colomba italiaksi), ja päälle lisätään sokerikuorrutus sekä manteleita ennen uuniin laittoa.
Jotkut valmistajat valmistavat erilaisia versioita colomba-kakusta, kuten esimerkiksi suklaakuorrutteella.
AINESOSAT
vehnäjauhotyyppi “0” – sokeri – sokeroitu appelsiininkuori 16,5% (appelsiininkuori, glukoosi-fruktoosisiirappi, sokeri) – voi – tuore munankeltuainen – luonnollinen äitihiiva 6,5% (vehnäjauhot, vesi) – tuore munanvalkuainen – mantelit 2% – hasselpähkinät – armelliini – pastöroitu tuore täysmaito – emulgointiaineet: rasvahappojen mono- ja diglyseridit – riisitärkkelys – käänteinen sokerisiirappi – riisijauho – suola – luonnolliset aromit.
Saattaa sisältää jälkiä soijasta.
INGREDIENSER
vetemjöl typ “0” – socker – kanderad apelsinskal 16,5% (apelsinskal, glukos-fruktossirap, socker) – smör – färsk äggula – naturlig moderjäst 6,5% (vetemjöl, vatten) – färsk äggvita – mandlar 2% – Hasselnötter – Armellin – Pastöriserad färsk helmjölk – Emulgeringsmedel: mono- och diglycerider av fettsyror – Risstärkelse – Inverterad sockersirap – Rismjöl – Salt – Naturliga smaker.
Kan innehålla spår av soja.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.