Tyypillinen pääsiäisajan herkku joka ilmestyy italialaisiin pöytiin on COLOMBA!
Colomba pasquale tai colomba di Pasqua on perinteinen italialainen pääsiäisajan kakku. Vastaava kuin perinteiset joulun ajan kakut panettone ja pandoro.
Colomban taikina valmistetaan samaan tyylin kuin panettonen taikina, jonka valmistamiseen käytetään vehnäjauhoja, kananmunia, sokeria, hiivaa ja voita. Toisin kuin panettone, colomba sisältää sokeroituja hedelmän kuoria ilman rusinoita.
Taikina muovataan kyyhkyn muotoiseksi (kyyhky = colomba italiaksi), ja päälle lisätään sokerikuorrutus sekä manteleita ennen uuniin laittoa.
Jotkut valmistajat valmistavat erilaisia versioita colomba-kakusta, kuten esimerkiksi suklaakuorrutteella.
INGREDIENSER
Typ “0” mjöl – Socker – choklad 15% (socker, kakaomassa, kakaosmör, emulgatorer: sojalecitin, naturlig vaniljsmak) – smör – färsk äggula – naturlig moderjäst 6% (mjölvete, vatten) – chokladdroppar 3% (socker, kakaomassa, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljsmak) – Färsk äggvita – 1,8% hasselnötter – Armellin – Emulgeringsmedel: mono- och diglycerider av fettsyror – Risstärkelse – Färsk pastöriserad helmjölk – Inverterat socker sirap – Rismjöl – Salt – Naturliga smaker.
Det kan innehålla spår av andra nötter.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.