TULOSSA 16/03/23
Tyypillinen pääsiäisajan herkku joka ilmestyy italialaisiin pöytiin on COLOMBA!
Colomba pasquale tai colomba di Pasqua on perinteinen italialainen pääsiäisajan kakku. Vastaava kuin perinteiset joulun ajan kakut panettone ja pandoro.
Colomban taikina valmistetaan samaan tyylin kuin panettonen taikina, jonka valmistamiseen käytetään vehnäjauhoja, kananmunia, sokeria, hiivaa ja voita. Toisin kuin panettone, colomba sisältää sokeroituja hedelmän kuoria ilman rusinoita.
Taikina muovataan kyyhkyn muotoiseksi (kyyhky = colomba italiaksi), ja päälle lisätään sokerikuorrutus sekä manteleita ennen uuniin laittoa.
Jotkut valmistajat valmistavat erilaisia versioita colomba-kakusta, kuten esimerkiksi suklaakuorrutteella.
AINESOSAT: Colomba ilman sokeroituja sitrushedelmien kuoria, lisätty kuivattua trooppista hedelmäsokeria – Luonnollisesti hapatettu uunikakku
Vehnäjauho – Kuivatut trooppiset hedelmät lisätty sokeria 28 % (ananas, papaija, guava ja jakkipuu, sokeri) – Voi – Sokeri – Tuore munankeltuainen – Luonnollinen hiiva (sisältää vehnää) – Tuore pastöroitu täysmaito – Emulgointiaine: Rasvojen monodiglyseridit hapot – Inverttisokeri – Suola – Luonnolliset aromit.
Ainesosat pakkauksen tomusokeri (1,5%): Sokeri – Vehnätärkkelys – Aromit.
Saattaa sisältää jäämiä pähkinöistä ja soijasta.
INGREDIENSER: Colomba utan kanderade citrusfruktskal, med tillsatt torkat tropiskt fruktsocker – Naturligt jäst ugnsbakad kaka
Vetemjöl – Uttorkad tropisk frukt socker tillsatt 28 % (ananas, papaya, guava och jackfrukt, socker) – Smör – Socker – Färsk äggula – Naturlig jäst (innehåller vete) – Hel färsk pastöriserad mjölk – Emulgeringsmedel: mono-diglycerider av fett syror – Invertsocker – Salt – Naturliga smaker.
Ingredienser paket florsocker (1,5%): Socker – Vetestärkelse – Smaker.
Kan innehålla spår av nötter och soja.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.