TULOSSA 16/03/23
Tyypillinen pääsiäisajan herkku joka ilmestyy italialaisiin pöytiin on COLOMBA!
Colomba pasquale tai colomba di Pasqua on perinteinen italialainen pääsiäisajan kakku. Vastaava kuin perinteiset joulun ajan kakut panettone ja pandoro.
Colomban taikina valmistetaan samaan tyylin kuin panettonen taikina, jonka valmistamiseen käytetään vehnäjauhoja, kananmunia, sokeria, hiivaa ja voita. Toisin kuin panettone, colomba sisältää sokeroituja hedelmän kuoria ilman rusinoita.
Taikina muovataan kyyhkyn muotoiseksi (kyyhky = colomba italiaksi), ja päälle lisätään sokerikuorrutus sekä manteleita ennen uuniin laittoa.
Jotkut valmistajat valmistavat erilaisia versioita colomba-kakusta, kuten esimerkiksi suklaakuorrutteella.
AINESOSAT
Colomba ilman sokeroitua appelsiinin kuorta ja mantelikoristeita – luonnollisesti hapatettu leivottu makeinen.
tyyppi “0” pehmeä vehnäjauho – sokeri – tuoreet munat – vedetön voi * – luonnollinen emähiiva 4% (vehnäjauho, vesi) – tuore munanvalkuainen – hasselpähkinät 2,5% – riisitärkkelys – emulgointiaineet: rasvahappojen mono- ja diglyseridit – fruktoosi – suola – riisijauho – panimohiiva – luonnolliset aromit.
Saattaa sisältää muita pähkinöitä ja soijaa.
* Voita on sellaisia määriä, että valmiissa tuotteessa laktoosijäännöspitoisuus on alle 0,01 %.
INGREDIENSER
Colomba utan kanderat apelsinskal och mandeldekoration – naturligt jäst bakad konfektprodukt.
typ “0” mjukt vetemjöl – socker – färska ägg – vattenfritt smör * – naturlig moderjäst 4% (vetemjöl, vatten) – färsk äggvita – hasselnötter 2,5% – risstärkelse – emulgeringsmedel: mono- och diglycerider av fettsyror – fruktos – salt – rismjöl – bryggjäst – naturliga smaker.
Kan innehålla andra nötter och soja.
* Smör finns i sådana mängder att det garanterar en resthalt av laktos på mindre än 0,01 % i den färdiga produkten.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.