TULOSSA 16/03/23
Tyypillinen pääsiäisajan herkku joka ilmestyy italialaisiin pöytiin on COLOMBA!
Colomba pasquale tai colomba di Pasqua on perinteinen italialainen pääsiäisajan kakku. Vastaava kuin perinteiset joulun ajan kakut panettone ja pandoro.
Colomban taikina valmistetaan samaan tyylin kuin panettonen taikina, jonka valmistamiseen käytetään vehnäjauhoja, kananmunia, sokeria, hiivaa ja voita. Toisin kuin panettone, colomba sisältää sokeroituja hedelmän kuoria ilman rusinoita.
Taikina muovataan kyyhkyn muotoiseksi (kyyhky = colomba italiaksi), ja päälle lisätään sokerikuorrutus sekä manteleita ennen uuniin laittoa.
Jotkut valmistajat valmistavat erilaisia versioita colomba-kakusta, kuten esimerkiksi suklaakuorrutteella.
Vetemjöl – Grädde-whisky aromkräm 18% (socker, glukossirap, vatten, smör, skummjölkspulver, whisky 3% motsvarande 0,5% av de totala ingredienserna, grädde 2% motsvarande 0,4% av de totala ingredienserna, aromer, förtjockningsmedel: Pektin, Konserveringsmedel: Kaliumsorbat) – Färska ägg – Socker – Alkermes aromsirap 8,5 % (vatten, socker, alkohol, aromer, färgämnen: E-120) – Smör – Hel färsk pastöriserad mjölk – Naturlig jäst (innehåller vete) – Emulgeringsmedel: Monodiglycerider av fettsyror – Salt – Fruktos – Smaker.
Ingredienser fickkakao (2%): Kakaopulver med låg fetthalt – Socker – Vetestärkelse.
Kan innehålla spår av nötter och soja.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.