UNA DOLCISSIMA TENTAZIONE
Il nobile cioccolato alla nocciola della tradizione torinese dà il nome a questo ghiotto panettone.
La morbida pasta lievitata naturalmente è farcita con tanta deliziosa crema al gianduia e dolce uvetta ed è poi ricoperta da una croccante glassa di cioccolato fondente e granella alle nocciole.
Panettone on italialainen, Milanon seudulta lähtöisin oleva joulun ja uuden vuoden aikaan tarjoiltava pullamainen kakku. Kakku on levinnyt eri puolille Italiaa ja vuoden 2006 jälkeen myös Alppien pohjoispuolelle. Nimen alkuperä tulee luultavimmin italian kielisestä sanasta pane, leipä, joka etto-diminutiivillä tarkoittaa suurta leipää .Panettonessa on ympärillään aina paperinen vyöte, muotti, jossa se on paistettu ja jota ei poisteta paistamisen jälkeenkään. Panettonen valmistus kestää hyvin pitkään, kohottaminen itsessään useita päiviä. Panettone sisältää muun muassa kandeerattua appelsiinia ja sitruunan kuorta (sukaatteja) sekä rusinoita. Panettoneja on saatavissa hyvinvarustelluista elintarvikemyymälöistä myös Suomessa ja makuvaihtoehtoja löytyy useita, Amaretosta pähkinöihin, ja sisältövaihtoehtoja suklaamassasta vaniljakiisselisisältöisiin. Se säilyy huoneenlämmössä pakkauksessaan useita päiviä. Se tarjoillaan kuuman juoman tai makean viinin kanssa; se sopii aamiaiselle yhtä hyvin kuin kuohuviinilasillisen seuraksi iltapäivällä. Kakkua murretaan käsin ja palaset laitetaan suoraan suuhun.
AINESOSAT
Panettone ilman sokeroituja hedelmiä, täytetty 15 % gianduia kermalla, päällystetty 9 % suklaalla ja 3,3 % hasselpähkinäjyväillä – Luonnollisesti hapatettu leivottu makeistuote
Tyyppi “0” pehmeä vehnäjauho, Gianduja-kerma (glukoosi-fruktoosisiirappi, vesi, sokeri, dekstroosi, 9 % hasselpähkinätahnaa, joka vastaa 1,3 % ainesosista, 5,7 % kaakaojauhetta vastaa 0, 8 % ainesosista, Rasvaton maitojauhe, alkoholi, sakeuttamisaineet: pektiini, säilöntäaineet: kaliumsorbaatti, aromit, tuoreet munat, sokeri, suklaa (kaakaomassa, sokeri, kaakaovoi, voi, emulgointiaineet: lesitiini soija), voi, sultanas 6%, pastöroitu tuore kokonaisena maito, hasselpähkinäjyvät (sokeri, hasselpähkinät 37 %, mikä vastaa 1,2 % lopputuotteesta), luonnollinen hiiva (sisältää vehnää), emulgointiaineet: rasvahappojen mono- ja diglyseridit, suola, fruktoosi, aromit.
Saattaa sisältää jäämiä muista pähkinöistä.
INGREDIENSER
Panettone utan kanderad frukt, fylld med 15 % gianduiakräm, täckt med 9 % choklad och 3,3 % hasselnötskorn – Naturligt jäst bakad konfektyrprodukt
Typ “0” mjukt vetemjöl, Gianduja-kräm (glukos-fruktossirap, vatten, socker, dextros, 9% hasselnötspasta motsvarande 1,3% av de totala ingredienserna, 5,7% kakaopulver motsvarande 0 , 8% av de totala ingredienserna, Skummjölkspulver, alkohol, förtjockningsmedel: pektin, konserveringsmedel: kaliumsorbat, aromer), färska ägg, socker, choklad (kakaomassa, socker, kakaosmör, smör, emulgeringsmedel: lecitin soja), smör, sultaner 6%, pastöriserad färsk hel mjölk, hasselnötskorn (socker, hasselnötter 37% motsvarande 1,2% av den färdiga produkten), naturlig jäst (innehåller vete), emulgeringsmedel: mono- och diglycerider av fettsyror, salt, fruktos, aromer.
Det kan innehålla spår av andra nötter.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.