Focaccia ilman vaivausta

focaccia

Focaccia ilman vaivausta

Distinto Personal Chef – Flavio Giacoletto

400 g manitoba-jauhoa (korkeasitkoinen kanadalainen vehnäjauho)

5 g suolaa

1 g kuivahiivaa

300 g vettä

päälle:

1 dl oliiviöljyä

1 dl vettä

tuoretta rosmariinia

sormisuolaa

lisäksi pinnalle oliiviöljyä

Sekoita taikinan ainekset keskenään vaivaamatta liikaa.

Peitä kelmulla ja anna kohota 18 tuntia.

Jauhota pöytä (tai puhdas liina/leivinpaperi) ja kääntele taikinaa reunoilta keskelle 2-3 kertaa.

Siirrä (liinan avulla kaataen) öljytylle pellille ja anna kohota vielä 1,5-2,5 tuntia.

Sekoita sauvasekoittimella 1 dl öljyä ja 1 dl vettä emulsioksi.

Pistele taikinaan reikiä sormenpäillä ja kastele emulsiolla.

Ripottele päälle rosmariinia ja sormisuolaa.

Paista 220-asteisessa uunissa 10 minuuttia,

laske lämpö 180 asteeseen ja paista vielä 10-15 minuuttia.

Focaccia on valmis, kun reunasta nostamalla keskusta tuntuu jäykältä.

Ota pois uunista ja valele pinnalle oliiviöljyä.

Reseptin tuotteet:

This entry was posted in . Bookmark the permalink.