Focaccia ilman vaivausta
Distinto Personal Chef – Flavio Giacoletto
400 g manitoba-jauhoa (korkeasitkoinen kanadalainen vehnäjauho)
5 g suolaa
1 g kuivahiivaa
300 g vettä
päälle:
1 dl oliiviöljyä
1 dl vettä
tuoretta rosmariinia
sormisuolaa
lisäksi pinnalle oliiviöljyä
Sekoita taikinan ainekset keskenään vaivaamatta liikaa.
Peitä kelmulla ja anna kohota 18 tuntia.
Jauhota pöytä (tai puhdas liina/leivinpaperi) ja kääntele taikinaa reunoilta keskelle 2-3 kertaa.
Siirrä (liinan avulla kaataen) öljytylle pellille ja anna kohota vielä 1,5-2,5 tuntia.
Sekoita sauvasekoittimella 1 dl öljyä ja 1 dl vettä emulsioksi.
Pistele taikinaan reikiä sormenpäillä ja kastele emulsiolla.
Ripottele päälle rosmariinia ja sormisuolaa.
Paista 220-asteisessa uunissa 10 minuuttia,
laske lämpö 180 asteeseen ja paista vielä 10-15 minuuttia.
Focaccia on valmis, kun reunasta nostamalla keskusta tuntuu jäykältä.
Ota pois uunista ja valele pinnalle oliiviöljyä.