Vitello tonnato

Vitello tonnato

Vasikanpaisti tonnikalakastikkeella:

 Distinto Personal Chef – Flavio Giacoletto 

-600 g vasikan pyöröpaistia

-1 rkl oliiviöljyä

-100 g salottisipulia

-100 g porkkanaa

-100 g varsiselleriä

-2 kpl valkosipulinkynttä

-1 dl valkoviiniä

-2 kpl rosmariininoksaa

-2 kpl timjaminoksaa

-5 kpl salvianlehteä

-5 kpl laakerinlehteä

-tm suolaa

-tm pippuria

Laita uuni lämpiämään 180-asteiseksi.

Silppua sipulit, leikkaa selleri ja porkkana pieniksi kuutioiksi.

Ruskista liha oliiviöljyssä paistinpannulla ja siirrä uunivuokaan.

Kuullota kasvikset ja laita ne vuokaan lihan seuraksi.

Lisää valkoviini ja yrtit, suola ja pippuri.

Kypsennä uunissa noin 10 minuuttia.

Sammuta uuni ja anna lihan olla vielä 20 minuuttia jälkilämmössä.

Ota liha uunista, kääri folioon ja anna jäähtyä. (Liha ei saa olla liian kypsää.)

Majoneesi

1 kananmuna

1 tl dijon-sinappia

2 dl oliiviöljyä

1 rkl sitruunan mehua

Riko huoneenlämpöinen kananmuna korkeaan kulhoon.

Lisää sinappi, sitruunan mehu ja huoneenlämpöinen oliiviöljy.

Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle.

Käynnistä sauvasekoitin, nosta se hitaasti ylös, ja majoneesi on valmista.

Mitä enemmän majoneesiin lisää öljyä, sitä paksumpaa siitä tulee.

Anna makujen tasaantua jääkaapissa tunti.

Huom: tässä ei ole suolaa, sitä lisätään tarvittaessa lopuksi.

Kastike

240 g laadukasta tonnikalaa oliiviöljyssä

100 g kapriksia suolaliemessä

30 g sardellifileetä öljyssä

1 rkl sitruunan mehu

Huuhtele kaprikset huolellisesti suolasta.

Laita tehosekoittimeen tonnikala öljyineen, sitruunanmehu, sardellit, puolet kapriksista ja hienonna.

Siirrä seos kulhoon ja sekoita majoneesi joukkoon. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Viipaloi paisti ohuiksi siivuiksi.

Asettele siivut vadille ja kaada tonnikalakastike päälle. Koristele vielä lopuilla kapriksilla.

Reseptin tuotteet:

This entry was posted in . Bookmark the permalink.