Vasikanpaisti tonnikalakastikkeella:
Distinto Personal Chef – Flavio Giacoletto
-600 g vasikan pyöröpaistia
-1 rkl oliiviöljyä
-100 g salottisipulia
-100 g porkkanaa
-100 g varsiselleriä
-2 kpl valkosipulinkynttä
-1 dl valkoviiniä
-2 kpl rosmariininoksaa
-2 kpl timjaminoksaa
-5 kpl salvianlehteä
-5 kpl laakerinlehteä
-tm suolaa
-tm pippuria
Laita uuni lämpiämään 180-asteiseksi.
Silppua sipulit, leikkaa selleri ja porkkana pieniksi kuutioiksi.
Ruskista liha oliiviöljyssä paistinpannulla ja siirrä uunivuokaan.
Kuullota kasvikset ja laita ne vuokaan lihan seuraksi.
Lisää valkoviini ja yrtit, suola ja pippuri.
Kypsennä uunissa noin 10 minuuttia.
Sammuta uuni ja anna lihan olla vielä 20 minuuttia jälkilämmössä.
Ota liha uunista, kääri folioon ja anna jäähtyä. (Liha ei saa olla liian kypsää.)
Majoneesi
1 kananmuna
1 tl dijon-sinappia
2 dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunan mehua
Riko huoneenlämpöinen kananmuna korkeaan kulhoon.
Lisää sinappi, sitruunan mehu ja huoneenlämpöinen oliiviöljy.
Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle.
Käynnistä sauvasekoitin, nosta se hitaasti ylös, ja majoneesi on valmista.
Mitä enemmän majoneesiin lisää öljyä, sitä paksumpaa siitä tulee.
Anna makujen tasaantua jääkaapissa tunti.
Huom: tässä ei ole suolaa, sitä lisätään tarvittaessa lopuksi.
Kastike
240 g laadukasta tonnikalaa oliiviöljyssä
100 g kapriksia suolaliemessä
30 g sardellifileetä öljyssä
1 rkl sitruunan mehu
Huuhtele kaprikset huolellisesti suolasta.
Laita tehosekoittimeen tonnikala öljyineen, sitruunanmehu, sardellit, puolet kapriksista ja hienonna.
Siirrä seos kulhoon ja sekoita majoneesi joukkoon. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.
Viipaloi paisti ohuiksi siivuiksi.
Asettele siivut vadille ja kaada tonnikalakastike päälle. Koristele vielä lopuilla kapriksilla.
Reseptin tuotteet:
Kalatuotteet
Säilykkeet
Säilykkeet
Mausteet
Kalatuotteet
Kalatuotteet