Bottarga on suolattujen, kovettuneiden kalojen herkku mäti alkuperäisin Sardinian merestä.
Neljälle:
-25g bottargaa
-40g ekstra-neitsytoliiviöljy
-2 valkosipulikynttä
-320g spaghettia
Keitä pasta suolaisessa vedessä. Paista kevyesti murskattu valkosipuli 2-3 ruokalusikallisessa öljyssä. Raasta bottarga haluttu määrä.
Kun spaghetit ovat kypsiä, valuta keitinvettä ja siirrä spaghetit suoraan pannulle öljyn kanssa. Kuullota hetkeksi, jotta pasta maustuu tasaisesti, ja ripottele sitten päälle raastettua bottargaa. Sekoita nopeasti, lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä ja siirrä lautasille.
Lisää halutessasi päälle vielä bottargaa hiutaleina tai ripottele persilijaa maun mukaan ja tarjoile spaghetti alla bottarga heti.
Reseptin tuotteet:
Kalatuotteet
Pastat
Gluteenittomat tuotteet