Sahramirisotto (kutsutaan myös ”alla Milanese”, vaikkakin hieman eri variaationa). Sahramirisotto on tyypillinen Pohjois-Italian herkku, josta voi jo sanoa että siitä on tullut kansallinen ruokalaji.
Sahramirisoton valmistus on helppoa:
Valmistusohje 4 henkilölle:
~ Voita 125g
~ Valkoviiniä lasillinen
~ 1 litra lientä (kasvisliemikuutio + vesi)
~ 1 sipuli
~ 150g raastettua Grana Padanoa / Parmigiano Reggiano
~ 1 pussi sahramia
~ 350g arborio/carnoli riisiä
Aloita hienontamalla sipuli. Sulata 80grammaa voita alhaisella lämmöllä. Tarkkaile ettei voi pala. Lisää hienonnettu sipuli, jatkuvasti sekoittaen.
Lisää riisi. Anna voin imeytyä hyvin riisiin. Tämän jälkeen pistä levy kuumemmalle. Lisää riisiin viini, ja anna sen haihtua. Lisää hiljalleen (kaksi kauhallista kerrallaan) liemi riisin joukkoon jatkuvasti sekoittaen. odota että liemi on imeytynyt riisiin ennen seuraavien lusikallisten lisäämistä. Lisää lientä kunnes riisi on kypsää.
Kypsennyksen puolivälissä lisää sahrami tilkkaan lientä ja lisää riisin joukkoon hyvin sekoittaen.
Kun riisi on kypsää, poista pannu liedeltä, ja lisää raastettu Grana Padano ja loput voista riisin joukkoon.
Sivustomme käyttää evästeitä. Hyväksymällä tämän voimme taata parhaan käyttökokemuksen verkkosivuillamme. Lue lisää.
Valitse evästeet Osa evästeistä vaaditaan verkkosivuston toimintaan ja osa mahdollistaa erinäisten lisäominaisuuksien käytön. Voit alla olevasta listasta määrittää, mitä vaihtoehtoisia evästeitä on lupa käyttää. Rastita ne kohdat, jotka sallit. Voit lukea lisätietoja evästekäytännöistämme täältä.
Huom! Jos olet aiemmin sallinnut vain tietyt evästeet, näkyvät ne automaattisesti rastitettuina. Voit poistaa hyväksynnän poistamalla rastin ja tallentamalla asetukset uudelleen.