Tryffeli-tattitahnalla maustettu risotto 

tryffeli risotto

Risotto alla crema di tartufo e porcini

Distinto Personal Chef – Flavio Giacoletto
4:lle
1 kpl salottisipulia hienonnettuna
350 g risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
voita
0,5 dl oliiviöljyä
1 I lihalientä
1 rkl tryffeli-tattitahnaa
50 g parmesaania raastettuna
suolaa
pippuria
Kuullota salottisipuli kattilassa voinokareen ja öljyn seoksessa.
Lisää riisi ja kuullota sitä hetki.. Sekoita varovasti puukauhalla ja lisää viini.
Anna sen kuohahtaa, lisää kauhallinen kuumaa lihalientä.
Anna poreilla miedolla lämmöllä, kunnes neste on imeytynyt riisiin.
Lisää lientä aina kun edellinen neste-erä on imeytynyt riisiin.
Sekoita jatkuvasti puukauhalla, jotta riisi ei pala pohjaan.
Riisi kypsyy 15-18 minuutissa, mutta on syytä ottaa risotto pois liedeltä muutama minuutti aikaisemmin.
Risoton pitää olla valuvaa ”all’onda” eli sen pitää muodostaa kattilaa liikuteltaessa aaltoja.
Hampaissa riisin jyvien tulee tuntua al dente.
Käännä lämpötila nollalle, lisää vielä nokare voita, tryffeli-tattitahna ja parmesaaniraaste.
Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Anna vetäytyä ja makujen tasoittua hetki ennen tarjolle vientiä.
Flavio Giacoletto

Reseptin tuotteet:

This entry was posted in . Bookmark the permalink.