Pancetta (italian sanasta pancia, vatsa) on italialainen pekonin kaltainen lihajaloste.
Siansivu suolataan ja maustetaan esimerkiksi rosmariinilla, valkosipulilla tai fenkolilla.
Usein se kääritään rullalle ja sullotaan makkaran tapaan suoleen.
Sen jälkeen sitä ilmakuivataan noin kolme kuukautta.
Eri paikkakunnilla Italiassa on erilaisia tapoja valmistaa pancettaa.
Yleensä sitä ei savusteta, mutta kevyesti savustettujakin versioita on.
Sivustomme käyttää evästeitä. Hyväksymällä tämän voimme taata parhaan käyttökokemuksen verkkosivuillamme. Lue lisää.
Valitse evästeet Osa evästeistä vaaditaan verkkosivuston toimintaan ja osa mahdollistaa erinäisten lisäominaisuuksien käytön. Voit alla olevasta listasta määrittää, mitä vaihtoehtoisia evästeitä on lupa käyttää. Rastita ne kohdat, jotka sallit. Voit lukea lisätietoja evästekäytännöistämme täältä.
Huom! Jos olet aiemmin sallinnut vain tietyt evästeet, näkyvät ne automaattisesti rastitettuina. Voit poistaa hyväksynnän poistamalla rastin ja tallentamalla asetukset uudelleen.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.