Pancetta (italian sanasta pancia, vatsa) on italialainen pekonin kaltainen lihajaloste.
Siansivu suolataan ja maustetaan esimerkiksi rosmariinilla, valkosipulilla tai fenkolilla.
Usein se kääritään rullalle ja sullotaan makkaran tapaan suoleen.
Sen jälkeen sitä ilmakuivataan noin kolme kuukautta.
Eri paikkakunnilla Italiassa on erilaisia tapoja valmistaa pancettaa.
Yleensä sitä ei savusteta, mutta kevyesti savustettujakin versioita on.
Ainesosat: Porsaanliha, suola. dekstroosi, mausteet, luonnolliset aromit. Hapettumisenestoaineet: E301. Säilöntäaineet: E252, E250.
Lihan alkuperä: Italia – Gluteeniton
Ingredienser: Fläsk, salt. dextros, kryddor, naturliga smakämnen. Antioxidationsmedel: E301. Konserveringsmedel: E252, E250.
Köttursprung: Italien – glutenfritt
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.