PINSA ALLA ROMANAN RESEPTI
AINEKSET:
• valmis jauhoseos 500g
• Kylmää vettä noin 375 ml
• Kuivahiivaa 1/3 pussia
• Suolaa 10g
• Ekstraneitsytoliiviöljyä 10g
• Ripottele päälle riisijauhoa tai Pinsa-sekoitusta maun mukaan
Työvaiheet:
1) Laita sekoittimeen tai työtasolle pinsa alla romana -valmiste (500 g) ja 1/3 pussi kuivahiivaa.
2) Aloita pikkuhiljaa vaivaaminen lisäämällä kylmää vettä (325 ml) ja varaa noin 50 ml kylmää vettä seuraavaa vaihetta varten.
3) Noin viiden minuutin kuluttua, kun taikina alkaa muodostua, lisää öljyä (10 g), loput 25/50 ml kylmää vettä (jos mahdollista, lisää vähän kerrallaan ja pysähdy useita kertoja, kunnes taikina on imeytynyt) ja lopuksi suola (10 g).
4) Jatka taikinan työstämistä vähintään 20-25 minuuttia, kunnes se on pehmeää ja notkeaa.
5) Kun taikina on valmis, muotoile se palloksi, laita kevyesti voideltuun kulhoon ja peitä kelmulla.
6) Anna taikinan levätä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia ja jatka sitten kohottamista jääkaapissa 8 °C:ssa vähintään 24 tuntia (nopea 8 tunnin kohottaminen huoneenlämmössä (22 °C) käytä 1/2 pussi panimohiivaa).
7) Ota kulho jääkaapista ja siirrä taikina työtasolle.
8) Jaa taikina kolmeen 300 g:n osaan, peitä liinalla ja anna kohota noin kolme tuntia tai kunnes taikina kaksinkertaistuu.
9) Kohoamisen jälkeen levitä taikina hyvin jauhotetulle pöydälle (jauhona voi käyttää esim.riisijauhoa), levitä taikina ja painele sormenpäillä tasaiseksi n.5mm paksuiseksi soikeaksi levyksi.
10) Aseta taikina kevyesti voideltulle uunipellille tai leivinpaperille, mausta maun mukaan ja siirrä kuumaan uuniin.
11) Kypsennä 250 °C:ssa noin 10 minuuttia ja sitten 200 °C:ssa vielä 5 minuuttia tai kunnes taikina on rapea ulkopuolelta ja pehmeä sisältä. Tarjoile kuumana.
Reseptin tuotteet:
Kalatuotteet
Säilykkeet
Säilykkeet
Kalatuotteet